DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - Help Zone - Dodge Ram Problems, Complaints, & Solutions - Maintenance & Re > 3RD Generation Dodge Ram 2002 to 2008 Dodge Ram Trucks > Electrical


Notices

Electrical 3rd Gen Dodge Ram Electrical Problems and Questions.


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
United Radio
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 02-24-2014, 02:23 AM
ramlife248 ramlife248 is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Feb 2014
Location: minnesota
Age: 26
Posts: 7
Gender: Male
Vehicle: 2008 Dodge Ram 1500 laramie
Trim Level: laramie
Color: Black
Engine: 2003-2008 345ci (5.7L) Hemi V8 345hp 375lb/ft
Rep Power: 0
Rep:18
ramlife248 is on a distinguished road
Default speed sensor

my abs light and traction control light and some other light came on when i was snow bombing now cruise control dont work either i pluged it it to a good code reader and it said my left rear wheel speed sensor wasnt communicating so i changed it out but now the lights are still on and i cant get the code reader to clear the codes nor can my buddy at firestone im lost here and getting kind of irritated cuz i hate it when lights on my dash are on haha anyone here have any ideas on how to fix this??
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 02-24-2014, 04:32 PM
RogerRamJet's Avatar
RogerRamJet RogerRamJet is offline
God Bless Texas!




 
Join Date: May 2013
Location: Mansfield, TX
Age: 49
Posts: 11,010
Gender: Male
Vehicle: 2005 Ram 1500
Trim Level: Lonestar QC
Color: White
Engine: 2002-2007 287ci (4.7L) PowerTech V8 235hp 295lb/ft
Rep Power: 12
Rep:2929
RogerRamJet has a reputation beyond reputeRogerRamJet has a reputation beyond reputeRogerRamJet has a reputation beyond reputeRogerRamJet has a reputation beyond reputeRogerRamJet has a reputation beyond reputeRogerRamJet has a reputation beyond reputeRogerRamJet has a reputation beyond reputeRogerRamJet has a reputation beyond reputeRogerRamJet has a reputation beyond reputeRogerRamJet has a reputation beyond reputeRogerRamJet has a reputation beyond repute
Default

Does your cruise control work now? If a tuner or scan tool won't clear the codes, you can always disconnect your batter for at least 5 minutes. You'll loose any stored codes by doing that though.
__________________
Life is hard... It's harder if you're stupid!
Today is a good day to be a RAM owner!
Reply With Quote
  #3  
Old 02-24-2014, 06:08 PM
ramlife248 ramlife248 is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Feb 2014
Location: minnesota
Age: 26
Posts: 7
Gender: Male
Vehicle: 2008 Dodge Ram 1500 laramie
Trim Level: laramie
Color: Black
Engine: 2003-2008 345ci (5.7L) Hemi V8 345hp 375lb/ft
Rep Power: 0
Rep:18
ramlife248 is on a distinguished road
Default

no cruise dont work at this momment ive tried the battery trick but i guess it wont hurt to try it again thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 02-24-2014, 11:43 PM
ramlife248 ramlife248 is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Feb 2014
Location: minnesota
Age: 26
Posts: 7
Gender: Male
Vehicle: 2008 Dodge Ram 1500 laramie
Trim Level: laramie
Color: Black
Engine: 2003-2008 345ci (5.7L) Hemi V8 345hp 375lb/ft
Rep Power: 0
Rep:18
ramlife248 is on a distinguished road
Default

after 7 hours of trying to find the issue i finally got her it was a busted wire about a foot up from the sensor witch was very protcted by wire conduit so dont be afraid to tear into that if you have the same issue patched it up and the lights are all offf now!!!!
Reply With Quote
  #5  
Old 02-25-2014, 12:00 PM
RogerRamJet's Avatar
RogerRamJet RogerRamJet is offline
God Bless Texas!




 
Join Date: May 2013
Location: Mansfield, TX
Age: 49
Posts: 11,010
Gender: Male
Vehicle: 2005 Ram 1500
Trim Level: Lonestar QC
Color: White
Engine: 2002-2007 287ci (4.7L) PowerTech V8 235hp 295lb/ft
Rep Power: 12
Rep:2929
RogerRamJet has a reputation beyond reputeRogerRamJet has a reputation beyond reputeRogerRamJet has a reputation beyond reputeRogerRamJet has a reputation beyond reputeRogerRamJet has a reputation beyond reputeRogerRamJet has a reputation beyond reputeRogerRamJet has a reputation beyond reputeRogerRamJet has a reputation beyond reputeRogerRamJet has a reputation beyond reputeRogerRamJet has a reputation beyond reputeRogerRamJet has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by ramlife248 View Post
after 7 hours of trying to find the issue i finally got her it was a busted wire about a foot up from the sensor witch was very protcted by wire conduit so dont be afraid to tear into that if you have the same issue patched it up and the lights are all offf now!!!!
Voonderbar! Thanks for the update!
__________________
Life is hard... It's harder if you're stupid!
Today is a good day to be a RAM owner!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 11:21 AM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum