DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - Mod Zone - Custom Dodge Ram Mods - Dodge Ram Performance > Custom Chassis - Drive Line - Suspension - Wheels and Tires - LOWERING or STANDARD


Notices

Custom Chassis - Drive Line - Suspension - Wheels and Tires - LOWERING or STANDARD Discuss anything related to Custom Dodge Ram Wheels, Tires, Brakes, Suspension Mods, Chassis Mods and Tuning, Towing options, Driveline, Differentials, Sway Bars, Lowering Springs, Strut Braces, etc.


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
United Radio
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-08-2013, 08:34 PM
Kris319 Kris319 is offline
Dodge Ram Forum Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Miami, Fl
Posts: 62
Gender: Male
Vehicle: 2014 Ram 1500
Trim Level: Sport Crew Cab
Color: Black
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:29
Kris319 is on a distinguished road
Default Need advice about TPMS

I have a set of rims coming in and didn't realize I needed TPMS sensors so I looking to overnight some. The reason I want to replace them is because I plan on selling my factory rims so I want to leave those intact.

I was looking at these from Schrader, according to the fit guide they should fit my 2014 1500 Sport but I wanted to confirm before I ordered.

My second question is do these need to be reset/programmed to my truck?

Thanks in advance for guys!
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 10-08-2013, 08:46 PM
GTyankee's Avatar
GTyankee GTyankee is offline
Dodge Ram Forum Member

 
Join Date: Dec 2009
Location: San Diego East County, Ca
Posts: 19,041
Gender: Male
Vehicle: 2009 Dodge Ram 1500 2X4
Trim Level: quad cab SLT
Color: sunburst orange pearl
Rep Power: 20
Rep:2615
GTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond repute
Default

I bought my TPMS from a large chain type Tire store & they have the hand held programmer to set them up, once they are installed with tires & wheels are on the vehicle
it only takes about a minute to program each wheel

the most critical part is that the frequency of the TPMS in the wheel & the vehicles transmitter is the same
__________________
Ram 1500 SLT Quad cab, 5.7 HEMI(R) MDS VCT, 5 speed auto 545RFE, 3.55 differential gears, 18" Magnaflow muffler, EGR bug deflector, Bushwacker fender flares, customized Nfab nerf bars, CB radio, Autonet wi-fi router, custom soft tonneau cover, Line_X bedliner, DEBO Step, build date 10/15/08 a Wednesday built vehicle

Last edited by GTyankee; 10-08-2013 at 08:50 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-09-2013, 12:15 AM
nopo2491 nopo2491 is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Dec 2012
Location: watsonville
Age: 28
Posts: 11
Gender: Male
Vehicle: 2012 dodge ram express
Trim Level: express
Color: black
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
nopo2491 is on a distinguished road
Default

I work for wheel works i deal wit this all da time and best thing to do is keep ur factory ones and transfer them over to ur wheels and have whoever u sell the wheels to either transfer their sensors also or just keep the aftermarket ones and install them on the wheels ur selling and sell them with wheels because u will have to reprogram and if u dont have an up to date tpms scanner it will be a pita trying to reset
Reply With Quote
  #4  
Old 10-14-2013, 01:04 PM
JDXpress's Avatar
JDXpress JDXpress is offline
Dodge Ram Forum Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: San Diego
Age: 35
Posts: 30
Gender: Male
Vehicle: 2013 Ram 1500
Trim Level: Express
Color: Maximum Steel
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
JDXpress is on a distinguished road
Default

Hey nopo, just curious, but is there an extra fee to transfer the TPMS or is that included in the mounting and balancing price. I may be getting new wheels myself and wanted to know
__________________
Maximum Steel '13 Express CC-3.92's,Flowmaster,Backflip G2,lowered,20x9 Raceline Rampage
Reply With Quote
  #5  
Old 10-14-2013, 01:56 PM
GTyankee's Avatar
GTyankee GTyankee is offline
Dodge Ram Forum Member

 
Join Date: Dec 2009
Location: San Diego East County, Ca
Posts: 19,041
Gender: Male
Vehicle: 2009 Dodge Ram 1500 2X4
Trim Level: quad cab SLT
Color: sunburst orange pearl
Rep Power: 20
Rep:2615
GTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond repute
Default

just call Discount Tire
they have several stores around San Diego
they are happy to answer any questions over the phone
__________________
Ram 1500 SLT Quad cab, 5.7 HEMI(R) MDS VCT, 5 speed auto 545RFE, 3.55 differential gears, 18" Magnaflow muffler, EGR bug deflector, Bushwacker fender flares, customized Nfab nerf bars, CB radio, Autonet wi-fi router, custom soft tonneau cover, Line_X bedliner, DEBO Step, build date 10/15/08 a Wednesday built vehicle
Reply With Quote
  #6  
Old 10-14-2013, 02:54 PM
Radak04's Avatar
Radak04 Radak04 is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Sep 2013
Location: Sask. Canada
Age: 35
Posts: 142
Gender: Male
Vehicle: 2013 Ram Sport Crew
Trim Level: Sport
Color: White
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 2
Rep:76
Radak04 will become famous soon enough
Default

I have a 2013 Ram sport.

Bought a set of tpms on eBay for my winter rims and tires.
No reprogramming needed. The system automatically learns the new sensors when the old ones are gone.

Worked perfectly. Just did it on Saturday.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 02:21 AM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum