View Single Post
  #41  
Old 05-15-2012, 02:11 PM
xsdbs xsdbs is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: May 2011
Location: Over Here, Hi
Age: 54
Posts: 800
Gender: Male
Vehicle: green flying carpet
Trim Level: upper and lower
Rep Power: 0
Rep:73
xsdbs will become famous soon enough
Default

Hmm, Maybe I was jumping ahead a bit. So let's start with this question. When you say "garbled" do you mean kind of choppy and may sound like the chipmunks (Alvin)?
If so and you haven't had any Uconnect updates performed then I can help you some there. Here is the link for the 2011 SW update for Uconnect. This update will help that issue and the sound quality is good, just not great and this is due to my earlier explanation about the bitpool rate.
Here are the instructions for the update procedure:
Download it to a thumb drive that has no other files on it. If you have files on it, please delete them and format the drive (to FAT32) just to make sure that it is completely clean.
Turn the radio on, Place the thumb drive in the center console USB connector (on vehicles with the dealer installed unit, it should be in the glove box), press and hold the Uconnect button for about 12 - 15 seconds, you should here "update started". This process should take about 15 - 20 minutes, there will be some beeps during the process. Please listen during the update for any error message that may be said by Uconnect. When the update is completed, the radio screen will go back to a radio display. Now plug in your iPhone or iPod and let it be read by Uconnect, does it start playing after being read? Let me know how this works out for you.
http://www.mediafire.com/?qzfm7w2voa50f4m


We'll go from there, ok.





Quote:
Originally Posted by roadrnnr View Post
The bit pool rate is what causes my problem?

How much are the modules and where do I get one?

Does the dealer have an update for my 2011 do you know?

This is what I have:



Thanks Man
Reply With Quote